ליתיום-פולימר: בטיחות מוגברת הודות לתווך מפריד קרמי
בין אם מדברים על סוללות עופרת, אלקליין או ליתיום, אף אחת מהן לא יכולה לעבוד ללא מפריד המחלק את האלקטרודות הטעונות באופן חיובי ושלילי. המפריד מונע מגע ישיר בין שני הקטבים וכך נמנע מקצר של הסוללה. לפיכך הוא נחשב למאפיין הבטיחות החיוני של התא.
בין אם מדובר בסוללות עופרת-חומצה, סוללות אלקליין או סוללות ליתיום, בכולן נעשה שימוש בתווך מפריד שחוצץ בין האלקטרודות החיוביות לשליליות. התווך המפריד מונע מגע ישיר בין שני הקטבים, ועל ידי כך קצר חשמלי בסוללות. לכן הוא נחשב למאפיין בטיחות חיוני של התא החשמלי.
קונספט זה יושם אפילו בתא החשמלי הראשון בהיסטוריה, שתיכנן אלסנדרו וולטה בשנת 1800. בעוד שוולטה נעזר בקרטון ועור, בסוללות ליתיום-פולימר מודרניות נעשה שימוש בשכבות פלסטיק דקיקות שעשויות פוליאתילן (PE) או פוליפרופילן (PP). שכבות אלו חזקות מספיק כדי להפריד בין אלקטרודות הסוללה, אבל בו-זמנית הן גם כוללות נקבוביות בגודל מיקרוסקופי, שדרכן יונים יכולים לעבור בין האלקטרודות כדי לאפשר את מעבר הזרם.
תווך מפריד מפלסטיק מיקרו-נקבובי
פוליאתילן ופוליפרופילן הם גמישים, קלים לעיבוד ובעלי תכונות אלקטרוכימיות טובות מאוד, ואלו תנאים אידאליים לשימוש בתווך מסוג זה בסוללות ליתיום-פולימר. לחומרים ברי-קיימה אלו יש נקודת תורפה אחת: חום. בטמפרטורה של כ-120 מעלות צלזיוס מתחילה התכה של הפלסטיק, והנקבוביות נסגרות. מעבר היונים פוסק, ואספקת החשמל מנותקת.
"כיבוי" זה נועד למנוע הגדלה נוספת של הטמפרטורה, והוא עוזר לתא החשמלי לשמור על מאפייני הבטיחות שלו. במקרים מסוימים, ניסיון זה אינו צולח והטמפרטורה יכולה להמשיך לעלות. במקרה כזה נגרמת התכה מלאה של התווך המפריד מפלסטיק, מה שגורם למגע בין האלקטרודות וכתוצאה מכך לקצר חשמלי.
עמידות בחום הודות לתווך מפריד קרמי
כדי להגדיל את בטיחות התא החשמלי, התווך המפריד בסוללות ליתיום-פולימר של Jauch מצופה בנוסף גם בשכבה קרמית. ציפוי זה מוסיף יציבות, ורמת הגנה גבוהה מאוד מפני חום. על סמך בדיקות, התווך המפריד המצופה בשכבה קרמית עומד בטמפרטורות של עד 180 מעלות צלזיוס. כמו כן, השימוש בתווך מפריד קרמי מצמצם את קצב הפריקה העצמית של הסוללה, ויש לו השפעה חיובית על אורך חיי השירות שלה. הציפוי הקרמי גם עמיד בחומרים כימיים ובתגובות כימיות בתוך התא החשמלי.
הודות לתווך המפריד המיוחד והבטוח מבפנים, קיים ביקוש גבוה לסוללות הליתיום-פולימר של Jauch, בעיקר בתחום של טכנולוגיות רפואיות. הבטיחות של ספקי כוח בתעשייה זו כפופה לתקנות מחמירות במיוחד. סוללות Jauch יכולות לעמוד בדרישות אלו, ולא רק בגלל התווך המפריד הקרמי.
סקירה של קשת המוצרים המלאה של Jauch, בתחום של סוללות ליתיום-פולימר גמישות בביצועים גבוהים, ניתן למצוא כאן. אם נחוץ לכם מידע מפורט, פשוט התקשרו אלינו או קראו את עלוני המוצר המורחבים שלנו.
חברת JAUCH מיוצגת בישראל על ידי חברת קומטל ישראל, לפרטים נוספים על מוצרי חברת JAUCH בישראל - צרו עמנו קשר!